سوالات متداول بیماران

واریس و درمان واریس

  بله. واریس در بسیاری از موارد جنبه ارثی دارد.

مهمترین عواملی که باعث بروز واریس می شوند شامل: سابقه خانوادگی؛ بارداری های مکرر؛ مصرف داروها یا مواد هورمونی ( مانند قرص های پیشگیری از بارداری یا هورمون های مردانه)؛ مشاغلی که نیاز به ایستادن طولانی دارند؛ پوشیدن لباس هایی با کمر تنگ؛ انجام کار های سنگین

 خیر. اما مصرف فست فود ها؛ غذاهای کنسرو شده یا فرآوری شده می توانند واریس را بدتر کنند.

خیر. واریس ها عموما سیاهرگ های اضافی یا سیاهرگ هایی هستند که در اثر عوامل مختلف گشاد شده؛ عملکرد خود را از دست داده اند.

 خیر. وجود واریس به معنای وجود بیماری قلبی نیست

خیر. به علت اینکه واریس ها رگهای خراب شده هستند؛ استفاده از جوراب واریس باعث از بین رفتن آنها نمی شود. البته استفاده از جوراب واریس می تواند در کاهش علایمی مانند سنگینی پا یا کاهش احتمال عوارضی مانند ایجاد زخم یا آمبولی کمک کند.

خیر. زالو با تخلیه ی مقداری از خون داخل ورید های واریسی باعث سبک تر شدن پا می شود. همچنین چون بزاق زالو حاوی یک نوع ماده بی حسی است برای مدتی درد های پا بهبود می یابد اما یک روش درمانی دائمی نمحسوب نمی شود. در ضمن زالو درمانی در پای واریسی می تواند باعث ایجاد عفونت یا ایجاد لکه های دایمی روی پوست شود.

خیر. همانند زالو درمانی؛ حجامت نیز باعث تخلیه ی مقداری از خون های داخل عروق واریسی شده ؛ برای مدتی سنگینی و درد پا بهتر می شود اما یک روش درمانی دایمی نیست.

varicose veins2

علت واریس چیست؟

تشکیل شدن رگ‌های برجسته و بزرگ واریسی در پاها علائم متعددی داره.

️تقریباً در هر نقطه‌ای از بدن احتمال ایجاد شدن رگ‌های واریسی وجود داره.

️ برخی افراد استعداد ابتلا به واریس را از والدین خود به ارث می‌برند. زایمان‌های متعدد و چاقی نیز خطر ابتلا به واریس را افزایش می‌دهد.

ادامه مطلب »
varicose veins1

انواع واریس

ر اختلال وریدی علائم متفاوت دارد که برخی از آن‌ها شدیدتر از دیگری است.
انواع واریس وعلائم می‌تواند به اندازه یک ناراحتی جزئی در پاها کوچک باشند، یا به اندازه زخم‌های پوستی یا آمبولیسم ریوی ناشی از لخته شدن خونی که به سمت ریه‌ها می‌رود، جدی باشد.

ادامه مطلب »

پرهیز از نمک زیاد و استفاده از میوه هایی که رنگ بنفش دارند مانند بلوبری ؛ تمشک؛ شاتوت در کاهش علایم واریس موثرند.

روش علمی رفع واریس های سطحی اسکلروتراپی نام دارد. در این روش آمپول  خاصی را پس از رقیق کردن با سوزنهای بسیار باریک در واریس ها تزریق میکنند. اینکار باعث تخریب لایه ی درونی واریس شده باعث از بین رفتن آن می شود.

بلی. واریس ها بلافاصله بعد از اسکلروتراپی از بین می روند اما جداره ی آنها برای چند ماه باقی می ماند . بنابر این در دوره ی بعد از درمان واریس ممکن است رگهای واریسی حتی بیش از پیش به چشم بیایند اما این حالت به علت التهاب موضعی است و بعد از چند ماه بدن این جداره ها را جذب می کند و باعث بهبود ظاهر پا می شود.

ایجاد حساسیت عمومی به ماده ی تزریق شده ندرتا اتفاق می افتد . بنابر این اینکار بایستی توسط تیم پزشکی با تجربه و  در مرکز دارای امکانات مقابله با علایم حساسیتی انجام شود. عارضه ی دوم ایجاد زخم یا تاول در محل تزریق است که بعد از چند ماه برطرف می شود.

در کل برای واریس ها از دو نوع لیزر استفاده می شود. یکی لیزری که برای واریس های طنابی استفاده می شود و دیگری لیزر پوستی که برای مویرگهایی که قابل اسکلروتراپی نیستند بکار می رود.

خیر. به لطف پیشرفت هایی که در زمینه درمان واریس صورت گرفته است ؛ درمان همه ی انواع واریس به صورت سرپایی انجام می شود و بیمار بلافاصله بعد از درمان قادر به راه رفتن است.

درمانهای جدید واریس نیازی به استراحت ندارند و بلافاصله بعد از درمان بیمار می تواند تحرک داشته باشد و از روز بعد به سر کارش برگردد.

خیر. زمانی که رگ واریسی تحت اسکلروتراپی یا لیزر داخل عروقی قرار میگیرد؛ قبل از هرچیز با روش های خاصی از خون خالی می شود . بنابر این خونی در این ورید ها وجود ندارد تا باعث ایجاد لخته و آمبولی شود.

بلی. از آنجا که واریس ها رگ های فاقد عملکرد هستند و خون درون آنها حرکت نمیکند ؛ احتمال ایجاد لخته و سپس حرکت لخته به سمت قلب و ریه و در نتیجه آمبولی وجود دارد.

خیر. این موارد همگی جنبه ی سود جویی دارند و هیچ تاثیری در درمان واریس ندارند.

جوراب های واریسی که در اغلب داروخانه ها یا محل فروش لوازم پزشکی موجودند ؛ فاقد استاندارد لازم می باشند زیرا به همه ی قسمت های پا فشار یکسانی وارد می کنند. در صورتی که جوراب های استاندارد طوری طراحی و ساخته می شوند که در ناحیه ی مچ و کف پا بیشترین فشار را ایجاد میکنند و به تدریج در نواحی بالاتر از فشار آنها کم می شود. به این ترتیب این جورابها به تخلیه ی خون از پا کمک می کنند.

خیر. این جورابها استاندارد نیستند و اغلب باعث ایجاد تورم در ناحیه ی پا می شوند.

در اکثر موارد رگهایی که توسط اسکلروتراپی یا لیزر داخل عروقی درمان شده اند ؛ مجددا دچار واریس نمی شوند. اما افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به واریس هستند باید بعد از درمان نیز از پا هایشان مراقبت های خاصی انجام دهند تا در سایر نواحی پا مبتلا به واریس نشوند.

توصیه می شود بیمار تا یک ماه بعد از درمان واریس جوراب درمانی و بعد از آن جوراب پیشگیری بپوشد. جوراب پیشگیری برای جلوگیری از بروز واریس های جدید است و بهتر است افرادی که شغل ایستاده دارند ؛ همیشه هنگام کار این جوراب رابپوشند.

بلی. بعد از درمان واریس ورزش های هوازی از جمله: پیاده روی، شنا و... منعی ندارند.

لباس هایی که در ناحیه ی ران و کمر چسبان یا تنگ هستند

ورزش های استاتیک مانند وزنه برداری و بدنسازی

در واریس های سطحی احتمال ایجاد لخته های کوچک و درد و قرمزی وجود دارد. همچنین واریس های مویرگی ممکن است دچار پارگی و خونریزی های شدید شوند.

واریس های طنابی ممکن است باعث عوارضی مثل تشکیل لخته در پا؛ آمبولی ریه؛ ایجاد زخم مزمن و یا تغییرات دایمی رنگ پا شوند.

خیر!

انجام جراحی باز برای واریس های معمولی توصیه نمی شود. واریس هایی که دچار عارضه یا پیچیدگی های آناتومیک نیستند بهتر است با لیزر داخل عروقی درمان شوند.

علت واریس

واریس پا